Tirsdagskrabbe

Scroll this

Tirsdag, jeg løper rundt på vestkanthelvete CC-vest og forsøker å finne kalendergaver til kona. På Meny får jeg heldigvis tak i nok islandsk sjokolade og smågodt til at hun (kanskje) blir happy, og ikke minst har de gaver til meg også. Fersk, latterlig billig renset krabbe fra Hitra kan ikke være galt nå når kvaliteten er på topp. Hva med å slenge sammen litt krabbepasta?

Hjemme bruker jeg syv minutter, maks, på å lage Asiatiskish krabbepasta:

Kok pasta, gjerne fersk, slik du pleier. Mens den koker skjærer du opp en halv rød chili, noe vårløk, deler en lime og river av en del korianderblader. Hvitløk glemte jeg helt i farta. Når pastaen er al dente lar du den renne av i et dørslag men du svisjer chili og vårløk noen sekunder i olje. Bland i krabbe, pasta, vårløk, chili og koriander, ha på tallerken. Skvis over lime. Spis. Sikkert godt med øl (Tiger!) i stedet for vann, kunne jeg velge hadde jeg tatt et glass trønderriesling.