Valentine Bunny

Scroll this

Lite med den originale St. Valentine hadde med romantikk å gjøre. Faktisk absolutt ingenting. St. Valentine var ikke engang èn person, èn helgen, men ble en samledag for en rekke kristne menn som led forferdelige martyrdøder over en lang tidsperiode….men som alle het Valentine. Det tok nesten 1400 år før en poet fant ut at han skulle skrive et dikt på et par linjer, at det skulle handle om kjærlighet, og tilfeldigvis valgte han ut St. Valentines Day. Han skulle bare visst hvilken enorm ringvirkning hans to linjer skulle skape…

For ingen i dag forbinder Valentines med forferdelige martyrdøder. Man forbinder det med romantikk, kjærlighet, lidenskap, vin, blomster, stearinlys, smørsangere og lange blikk over lekkert danderte måltider. Hva passer vel da bedre enn å ha kanin på bordet…for å toppe alle metaforene? Ingenting!

Det må altså bli milanoinspirert romantisk rosenrød bunny med søtlig smak av rotgrønnsaker, og et herlig frekt sidekick av hvitløk og sitronskall for å matche denne dagen…

Start med å helle godt med ekte olivenolje i en panne og brun romstempererte serveringsstykker av 2stk kiloskaniner som du har skylt, tørket og gnidd inn med salt og pepper.  Legg til side. Fres en hakket løk, en hel hakket asiatisk hvitløk, en halv selleri i småbiter og 4-5 skivede gulrøtter i en traktørpanne. Hel over et glass med hvitvin, og la det koke ned mens dere nyter et glass hver og skolder en halvkilo med delissiotomater, og fjerner skallet og steiner. Finhakk kjøttet og bland inn i pannen med det andre når hvitvinen er halvert.

Bland inn 1ss tørket timian, 2-3 laubærblader, godt med pepper og 1ts oregano. Smak til med salt etter et oppkok, og legg nedi kaninbitene. Husk å få med kraft som har rent fra bitene og sett på et lokk. La det hele småkoke i 1,5time, mens dere dekker bordet, tenner stearinglysene og nyter resten av vinflaska.

Sett panna på bordet uten å løfte lokket, og la retten sette seg litt mens du lager gremulata. Rasp av det gule av to store sitroner (ikke få med noe av det hvite under, det er krise), som du blander med en finhakket bunt persille og en enda mer finhakket asiatisk hvitløk. Hvis persillen er litt tørr, bland i bittelitt olivenolje.

Nytes med en god flaske Espelt Saulo 2010, steinovnsbakt brød og stemningen bør nå være særdeles bra….

For this was on seynt Volantynys day
whan euery bryd comyth there to chese his make