Frokosthimmel

Scroll this

Gutterommet, tidlig på 80-tallet. En ung Markus leser storøyd i Donald hvor hovedpersonen usjenert kjører gaffelen ned i en tykk bunke pannekaker. Og er det smør og noe rennende han har oppå stabelen? Nei, noe slikt hadde man ikke opplevd. Spol noen år frem og man tror lykke er en pakke med amerikansk pannekakemiks og liksomsirup. Den lett kunstige smaken er sikkert slik det skal være der borte.

Heldigvis har man lært. Engelsk frokost er digg men oppskrytt – dagen bør startes med en bunke tykke, deilige pannekaker. Med smør. Lønnesirup. Melis. Kanskje noe bær. Og helt, helt, helt, klart: bacon. Ja, samtidig. Masse kaffe og appelsinjuice. Eller champagne.

Gutta protesterer ikke akkurat når jeg meddeler at det blir pannekaker til frokost. Med kona i utlandet betyr det at Ulrik på 1,5 sitter på armen og overvåker fars kokkelering, Oskar holder seg oppdatert på barnetvfronten. Frem med vår helt Craig sin flotte Far heter Daddy (igjen, løp og kjøp). Craig kan nemlig sine pannekaker. Du trenger:

  • 4 dl kulturmelk, Craig sier 3 men det blir for tykt for meg. Og husk at skummet er for døllinger.
  • 4 ss smeltet smør
  • 2 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 4 ss sukker
  • 1 ts salt

Bland det tørre i en bolle, det våte i en annen. Hell det våte i det tørre, og bland FORSIKTIG sammen. Skal IKKE vispes, heller klumper enn for mye røring.  Stekes på middels varme i nøytral olje. Jeg pleier å steke en litt stor (10-15 cm?) og to-tre små samtidig. Snu når det begynner å boble. Ikke stek for mye. Oppbevar på ~60 grader i ovnen frem til servering.

Server med bacon – gjerne tørrsaltede greier fra en pakke med fin logo, Oskar mente kjipt skogsbacon fra Gilde var kanon. Jeg klagde heller ikke. Du må også ha på smør, bondesmør som Kviteseidsmør er ekstra godt. Ha så på ekte lønnesirup, melis og fersk frukt. Oskar lurte også inn dronningsyltetøy mellom pannekakene sine. Og de få jeg lagde med blåbær i røra smakte fantastisk, men var for vanskelige å lage med Ulrik hengende ned i panna. Det får bli neste gang – sammen med forstadssmør.

Gruue Pizzastål Pro – Markedets beste Pizzastål.

Lag din beste pizza med markedets beste pizzastål fra Gruue. Gjennomtestet pizzastål som gir et utrolig bra resultat i vanlige stekeovner. Gruue Pizzastål Pro er mye bedre enn pizzastein pga sin varmeoverføring og evne til å magasinere varme.

Kun 1370,- kr inklusiv Pizzaspade Proff XL!