Ukens Sushi – Sato Japanese Dining

Scroll this

Nesten hver uke vil vi skrive om vårt siste «take-away» kjøp på sushifronten.

Idag kom turen til Sato Japanese Dining i Frognerveien. Sato som er navnet på innehaveren også kjent fra Radioresepsjonens TV program hvor han figurerte som programmets sushi spesialist.

Mens vi ventet på vår bestilling flanerte vi raskt bort til ICA, som ligger 30meter fra Sato. En av gledene ved å spise sushi er en kick-ass Wakame salat (sjøgress/tang salat). Når vi skulle innom å kjøpe denne lille boksen med glede fikk jeg et aldri så lite prissjokk. Rett over natten hadde tangen blitt flere hundre prosent dyrere! Forklaringen fra turisten (svensken) bak disken var at de akkurat hadde funnet ut hvor mye den kostet inn. Og dermed måtte sette opp prisen tilsvarende. Sånt skjer.

For å lage en kick-ass salat, kjøp kvasifersk wakame i kjøledisken eller tørket hos nærmeste japan/asia marked. (må da vannes)

  • 1/2 Rød Chilli (finhakket)
  • 1-1/2 Lime (saften mengde etter smak)
  • En dæsj soyasaus
  • Wakame

Bland sammen og server til all sushi, ikke bare som forrett eller hvilerett . Klin til og spis det med sushi, maki, nigiri og spesielt  sashimi.

Så tilbake til sushien. Vi kjøpte;

  • Rispapir imperial rull (kongekrabbe, laks, tunfisk, kamskjell, lakserogn..)
  • Soft Shell Krabbe rull (softshell krabbe med avokado, chili…)
  • Sea food Futo (laks, tunfisk, kamskjell, lakseskiver, asparges…)
  • 2 stk Laks Nigiri
  • 2 stk Ål

Totalsum = ehhhh, husker ikke.

Ja vi var sultne.

Førsteintrykket var bra, noe litt anorektisk skåret ingefær og veldig tørr wasabi, men jeg klager ikke.

Sushi pakket i plastesker og transportert uvettig over mindre eller lengre avstander blir sjeldent et kunstverk, men dette var ikke ille. Det var ikke sånn sild i tønne sushi hvor alt er dyttet ned i boksen. Pluss i boka sato.

Så noen jålebilder;

Ål med Wakame

Ål er og blir dødsgodt. Og her har Sato tydeligvis en helt annen leverandør en gjennomsnittet. Store lubne biter røkt ål, dette smakte godt og var av den typen vi her på Junkplus liker. Sato har kjøpt god ål, sånn kjærlighet liker vi.

Softcrab , Imperial og bakerst Seafood Futo

Softcrab makien var av typen kald og «soggy», det er mulig alle japanere liker sin softcrab sånn, men det gjør altså ikke jeg. Softcrab skal være en sprø/crispy affære, spesielt i endestykkene der beina til krabben stikker ut. Jeg liker også når krabben er fritert rett før jeg får rullen slik at den er litt lun. Dette kan for al del være helt feil, men føles helt riktig for meg. Softcraben til Sato var skuffende, kald og kjedelig.

Og nå som vi er det litt kritisk hjørne stiller jeg meg litt skeptisk til teknikken brukt under kuttingen av laksen. Det var ingen usmak, heller veldig god, men pent var det altså ikke.

 

Som kunde er jeg glad og fornøyd når jeg har spist opp all sushien til Sato. De bruker mange ingredienser som er langt mer eksklusive enn den gjennomsnittlige sushi-hullet-i-veggen gjør. Sato bærer preg av å være en resturant med kjærlighet for faget og gode råvarer. Spicy majonesen som de bruker er ikke spicy og sånt irriterer. Jeg krever ikke super-kebab-hot, men litt smak må man kunne forlange.

Helt perfekt er det ikke, men over gjennomsnittet. Kvalitet målt mot pris ligger Sato godt ann og leverer mellomdyr sushi verdt å prøve.

Det skal likevel nevnest at jeg har vært her før og fått alt for bløt ris. Så kvalitet kan variere.