3 Mel, 3 dagers kaldheving. 1 vinner. (Kommer snart)

Scroll this

Mel er nesten som mennesker, det har karakter og personlighet. For å finne ut hvilke mel som funker best til pizzabaking tester vi 2 stk jålemel og en norsk klassiker. Alle deigene har ca 70% vann og med litt juks, nemmelig tørrgjær. Altså ikke surdeig denne gangen folkens. Dette er en deig alle skal kunne lage, uten å måtte lage en starter. Full oppskrift, bilder og resultater kommer om ca 1 uke.

Deigene blir laget som følger

  •  1000g Mel
  • 700g Vann
  • 20g Salt
  • 2,5/3g tørrgjær (liten teskje)
Olje og annet tull puttes ikke inn i deigen dette blir en deig laget for å være etter napolitanske/italienske renhetsregler. Smaken og kompleksiteten i deigstruktur og smak skal komme fra lang kaldheving og riktig sammenblanding.
Følg med!

Gruue vedfyrt pizzaovn for utendørsbrug hagen best i test