Kone og sønn vil lage eplekake. Bra! Jeg syns litt for ofte det blir kjedelige greier, men i Familiekokeboka fant vi en latterlig enkel oppskrift som måtte prøves. Du trenger:
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker – vær så snill og ikke bruk vanillinsukker, men kjøp noe bedre eller bruk frøene fra en vanlijestang
- 1 egg
- 100g smeltet smør
- ca 5 epler eller pærer eller blanding eller noe annet
Bland det tørre, rør i smeltet smør og egg til en tykk røre. Fjern skall og kjerner og slikt fra frukten, sleng i en smurt springform, fordel deigen over og trykk den ned. Det er bare bra hvis noen biter med frukt stikker opp. Dryss gjerne på litt kanel.
I ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. Serveres gjerne varm med is, eller rett fra kjøleskapet noen dager etter uten noe som helst.